Antal personer: 4
Tilberedningstid: ca. 20 min. + bagetid



Filotærte med spidskål, svampe & Taverna salat ost

Ingredienser:
• 75 g smør
• 1 scalotteløg eller et almindeligt mellemstort løg, grofthakket
• 1 bakke blandede svampe, 250 g
• 1/2 spidskål skåret i fine strimler
• 1 pakke filodej med 4-6 store lag
• 4 store æg
• 1,5 dl fløde
• 1/2 tsk salt
• friskkværnet peber
• 150 g Taverna salat ost, krydermarineret
• frisk timian

Tænd ovnen på 200 grader. Rens svampene, skær dem i strimler og svits dem på en pande i 2 spsk smør ud af de 75 g. Når svampene er brunet godt af tilsættes timian, løg og spidskål og varmer med på panden et par minutter. Pensl en form med smeltet smør, og læg derefter filolagene hver for sig og lidt forskudt i tærteformen, så der dannes en slags stjerne. Læg svampe-spidskålsblandingen i bunden af tærten. Pisk æggene med fløde, salt og et drys friskkværnet peber og vend salat osteternene i og hæld blandingen over grøntsagsfyldet. Brug en gaffel til forsigtigt at vende lidt op i fyldet, så æggeblandingen kan få lov at blande sig godt med resten. Bag tærten i ca 20-25 minutter, eller indtil æggemassen er akkurat fast. Lad tærten køle af, før den serveres varm, kold eller ved stuetemperatur.
 Print
 
 
 
  
NORDEX FOOD A/S - Nordre Ringgade 2 - DK-9330 Dronninglund - Denmark - Phone: +45 96 47 15 00
design by 1spire.dk
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.