Antal personer: 4
Tilberedningstid: ca. 15 min. (+bagetid)



Filotrekanter med Beyaz Peynir


 Ingredienser:
• 3 spsk. olivenolie
• 1 fed finthakket hvidløg
• ½ tsk. Hakket rød peber 
• ½ tsk gurkemeje
• Evt. lidt citronsaft
 
• 150 g smuldret Beyaz Peynir
• 200 g filodej 
• Smeltet smør eller olie til pensling

Fremgangsmåde:
Kom olien i en mellemstor sauterpande, tilsæt løg og krydderier. Sauter i omkring 8 minutter indtil løgene er bløde.
Tilsæt hvidløg og hakket rød peber og steg det yderligere i 2-3 minutter. 
Hæld blandingen i en skål og lad den køle af.
Når den er kold tilsættes smuldret Beyaz Peynir, smages evt. til med lidt citronsaft.

Forvarm ovnen til 200 grader og sæt en bageplade i ovnen.
Tag en plade filodej og skær den igennem på langs, så den danner en lang dejstrimmel.
Sørg for at holde den resterende filodej under et fugtigt viskestykker, så den ikke tørrer ud. 

Smør dejstrimlen med smeltet smør. Læg en spsk. af fyldet i den ene ende og fold dejen over fra det ene hjørne, så fyldet lukkes inde i en trekant, bliv ved med at folde, skiftevis fra side til side så fyldet pakkes ordentligt ind og skær så til.

Smør med mere smeltet smør. Flyt trekanterne over på den varme bageplade og bag den i ovnen i ca. 15 minutter indtil de er gyldenbrune.

Serveres med græsk yoghurt eller sødt tomatsyltetøj.

Kan kombineres eller suppleres med røget kød, fisk eller skalddyr af enhver art.

Tilbage
 Print
 
 
 
  
NORDEX FOOD A/S - Nordre Ringgade 2 - DK-9330 Dronninglund - Denmark - Phone: +45 96 47 15 00
design by 1spire.dk
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.