Antal personer: 4 personer
Tilberedningstid: 25 min + ca. 1 time i ovn



Græsk Pastitsio med salat og gedeost

Ingredienser:

Pastitsio:
• ½ kg hakket oksekød
• 1 spsk. olie
• 1 spsk. koncentreret tomatpasta
• 1 dl vand
• 2 fed presset hvidløg
• 6 blade friskhakket salvie
• 1 knivspids st. kanel
• Salt, peber og rasp

Sauce:
• 50 g margarine
• 50 g mel
• 3/4 l mælk
• 150 g Gedeost
• Salt og st. hvid peber

Salat:
• ½ stk. icebergsalat
• 200 g Gedeost
• 1 stk. finthakkede løg
• 16 stk. store sorte oliven
• Evt. citronsaft

• 150 g pasta Linguine eller anden pasta

Fremgangsmåde
Pasta koges i rigeligt vand tilsat salt.
Oksekødet brunes på pande i lidt olie, tilsættes tomatpasta, vand, hvidløg, salvie og smages til med kanel, salt og peber.

Sauce:
Margarinen smeltes i en gryde, tilsættes melet og bages godt igennem. Mælken hældes i lidt ad gangen og saucen bages op. Gedeosten smuldres i saucen som smages til med salt og st. hvid peber.

Pastitsio:
I portionsskåle lægges pasta, kød, pasta og sauce i den nævnte rækkefølge og drysses efterfølgende med et tyndt låg af rasp. Pastitsioen stilles i ovnen ved 180 grader i ca. 45 minutter – 1 time.

Salat:
Salaten brækkes i mindre stykker på tallerkenen og Gedeosten skæres i passende stykker, arrangeres på salaten med løg og sorte oliven. Pres evt. lidt citronsaft over salaten.

Tilbage

 Print
 
 
 
  
NORDEX FOOD A/S - Nordre Ringgade 2 - DK-9330 Dronninglund - Denmark - Phone: +45 96 47 15 00
design by 1spire.dk
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.