Antal personer: 4 (giver 8 små brød)
Tilberedningstid: ca. 30 min. + hvile- og bagetid



Lebanesiske minipizzaer med Domyati

Ingredienser:
• 200 g Taverna Domyati
• 1 stort løg
• 2 fed hvidløg
• ½ squash
• 1 rød eller gul peber
• 400 g hakket okse- eller lammekød
• ½ dåse hakkede tomater
• 1/2 tsk stødt kanel
• 1/2 tsk stødt kardemomme
• 1/2 tsk stødt nellike
• 1 dl hakkede abrikoser
• 2 dl vand
• 2 strøgne tsk salt
• 50 g pinjekerner
• 1 granatæble

Brød:
• 4 dl lunkent vand
• 1 spsk salt
• 50 g gær
• 1 spsk sukker
• 2 spsk olie
• 2 dl fuldkornsmel
• ca 7½ dl hvedemel

Start med at lave brødet ved at røre gær, salt og sukker ud i vandet. Tilsæt melet og ælt dejen til den er blank og smidig. Sæt dejen til hævning under et fugtigt klæde til den har opnået dobbelt størrelse, ca 1 time.
Fyld. Skær løg, hvidløg, squash og peberfrugt i små tern og svits grøntsagerne i lidt olivenolie til løgene er blanke og gennemsigtige. Tilsæt hakket kød, hakkede tomater, kanel, nellike og abrikoser og lad blandingen stege ca fem minutter til kødet er gennemstegt. Krydr med salt og peber, tilsæt evt en smule vand, da fyldet ikke må være for tørt.
Rul dejen ud til en stor bund på størrelse med en bradepande, eller del dejen i 8 dele og rul hver del ud til små bunde, ca 12 cm brede. Bred kødfyldet ud over, der går ca et par spiseskefulde per pizza. Smuldr Domyati-osten over kødet og bag madbrødene ved 200 grader i 20 minutter. Rist pinjekernerne på en pande indtil de er lyst gyldne. Dryp brødene med god olivenolie og drys granatæblerkerner pinjekerner over og server dem varme eller lune. De er også gode til madpakken dagen efter.
 Print
 
 
 
  
NORDEX FOOD A/S - Nordre Ringgade 2 - DK-9330 Dronninglund - Denmark - Phone: +45 96 47 15 00
design by 1spire.dk
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.