Antal personer: 4
Tilberedningstid: ca. 30 min (+hvile- og bagetid).



Spanokopita (Filopie med spinat)


Ingredienser:
• 250 g spinat
• 1 spsk olie
• 50 g snittede forårsløg
• 30 g hakket bredbladet persille
• 30 g hakket dild
• 100 g smuldret Taverna Domyati
• 1 stk sammenpisket æg
Lidt reven muskatnød
Salt og peber
4 plader filodej
Smeltet smør
 
Fremgangsmåde:
Fjern stilken på spinaten og skyld den godt igennem i flere hold vand - anvendes der frossen helbladet spinaten.
Varm olien i en pande/stegegryde og sauter forårsløgene i ca. 2 minutter og hæld dem op i en skål.
Sauter spinaten i den samme pande til den falder sammen og lad den afdryppe i en sigte.
Hak spinaten groft og bland den med forårsløgene, tilsæt persille, dild og Domyati.
Tilsæt ægget , rør massen og krydr med muskatnød samt salt og peber.

Smør en aflang aluform. Tag filodejen ud af pakningen og skær den i 16 ens firkanter på ca. 20 x 10 cm.,
eller så de passer til formen - dæk dem med et opvredet viskestykke eller lign. så de ikke tørre ud.

Læg et stykke filodej i auloformen og pensl det let med smørrret.
Læg endnu 7 firkanter filodej over og pensel mellem hvert lag.
Fordel fyldet på pladerne.
Læg endnu 8 lag filodej på og pensel mellem hvert lag.
Lad den hvile i 30 min.

Skær spanokopitaen i pæne stykker (4 stk.) med en skarp kniv, dog uden at adskille dem.
Bag den ved 180°C i ovnen ca. 30 minutter til den er gyldenbrun.
Server stykkerne lune.

Tilbage

 Print
 
 
 
  
NORDEX FOOD A/S - Nordre Ringgade 2 - DK-9330 Dronninglund - Denmark - Phone: +45 96 47 15 00
design by 1spire.dk
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.