Antal personer: 4 personer
Tilberedningstid: ca. 30 min.



Sprød bønnesalat med salatost og kryddernødder

Ingredienser
:
• 1 bæger Salatost i tern, naturel 
• 400 g grønne bønner, gerne fra frost
• 100 g babyspinat
• 4-6 radiser
Dressing:
• 1 spsk. rapsolie
• 1 tsk. dijonsennep
• 1 spsk. rødvinseddike
• 1 spsk. vand
• 1/2 fed hvidløg
• 1 spsk. finthakkede løg
• Salt og friskkværnet peber
Kryddernødder:
• 60 g smuttede mandler
• 100 g blandede nødder (fx cashew, usaltede pistacie og hassel)
• 1/2 tsk. stødt koriander
• 1/2 tsk. chili (kan udelades)
• 1 spsk. sojasauce
• 1 spsk. honning

Fremgangsmåde:
Kog bønnerne så de stadig er sprøde. Sigt vandet fra og giv bønnerne et kort skyl under den kolde hane. Skær radiser i papirtynde skiver med en skrællekniv og læg skiverne i isvand - så bliver de supersprøde. Skyld og tør spinaten og vend den sammen med bønnerne og salatosten.
Ryst eller pisk dressingen sammen og hæld den over bønnesalaten.
Rist nødderne på en tør pande til de tager farve. Tilsæt krydderier, honning og soja og rør det hele godt sammen, så alle nødder er dækket. Lad nødderne køle af på bagepapir og hak dem groft. Fordel dem over bønnesalaten sammen med de sprøde radiseskiver ved anretning.
Tip:
Tilsæt evt. bagte rødbeder for en mere fyldig salat:
Vask rødbederne og pak dem ind i stanniol. Bag dem ved 180° i ca. 45 minutter. Lad dem køle let af, fjern skrællen og skær dem i både eller grove stykker.

Tilbage
 Print
 
 
 
  
NORDEX FOOD A/S - Nordre Ringgade 2 - DK-9330 Dronninglund - Denmark - Phone: +45 96 47 15 00
design by 1spire.dk
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.