Antal personer: 4 personer
Tilberedningstid: ca. 1 time og 15 min.



Tomatsuppe gratineret med Gedeost

Ingredienser:
• 1200 g tomater
• 70 g koncentreret tomatpasta
• 1 hvidløg
• 8 dl hønsebouillon
• 2 dl piskefløde
• salt og peber
• 100 g Taverna Gedeost 
• 3 spsk olivenolie
• 100 g finthakkede skalotteløg
• 60 g friske basilikumblade
• 4 stilke bladselleri med blade 
• 4 stk sherrytomater
• 4 stk spydpinde


Fremgangsmåde
Tomater og hvidløg flækkes, bages i ovnen ved 110 grader i ca. 45 minutter og blendes. Skalotteløg sauteres i en gryde. Den blendede masse tilsat hønsebouillon koges op og skummes af. Suppen rundes af med fløde og smages til med salt, peber og friskhakket basilikum.
Gedeost gratineres i ovnen ved 220 grader, til den har fået farve.
Sherrytomaterne ridses i toppen og steges i rigeligt olie. Tomaterne sættes på afkortede spydpinde.
Suppen hældes på glas, bladselleristilkene sættes i glassene, og gratineret gedeost placeres på suppen. Glasset pyntes med tomatspyddet.


Tilbage
 Print
 
 
 
  
NORDEX FOOD A/S - Nordre Ringgade 2 - DK-9330 Dronninglund - Denmark - Phone: +45 96 47 15 00
design by 1spire.dk
Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.