Feta ost er egnet i en hver salat samt i madlavning

Du har søgt efter feta. Det er helt forståeligt at du holder af feta osten. Den har en dejlig smag og ikke mindst en lækker og cremet konsistens.

Den klassiske ost kaldes mange steder salat ost – Og det er der en ganske særlig grund til.

Osten er nemlig egnsbeskyttet, hvilket vil sige, at det kun er oste af sin slags, som er produceret i Grækenland, som må bruge navnet feta ost. Alle andre steder må der således tænkes mere kreativt og her er vi i Danmark og mange andre lande således nået frem til salat ost.

Feta osten har sin oprindelse i det græske. Grækerne bruger det da også flittigt og osten er dermed en stor og vedvarende bestanddel af det græske køkken.

I lang tid havde grækerne den herlige feta ost helt for sig selv. Men efterhånden som årene gik, fik flere og flere udlændinge øjnene op for den salte ost.

Derfor er osten i dag berømt over hele verden. Den er på den måde rykket ind i fremmede og nye madkulturer og blevet en fast bestanddel i disse.

Dette gælder også Danmark. Her i landet er feta osten kendt og elsket som danskernes foretrukne ost i alverdens salater.

Uendelige muligheder med feta ost

Hos Nordex Food mener vi dog at det er synd at den fantastiske ost, mest af alt er kendt som salat ost. Feta osten er nemlig mindst lige så eminent i mange andre henseender.

Prøv derfor at tilføje feta til dine frikadeller, farsbrød, tærter eller på din pizza. Så vil du snart opdage at den græske ost har mange fantastiske facetter.

Hvis du har spørgsmål eller ønsker at høre om dine muligheder for ost i private label – Så kontakt os i dag på telefon nr. 96 47 15 00 eller på mail: export@nordex-food.dk

 

Feta
Scroll to Top